

Wenn Achi, die ältere Köchin des Dorfes die Kochlöffel herausholt und den Gasherd anstellt, dann wird es ganz still in der Küche: Sie zeigt uns ihr Lieblingsrezept resp. wie wir zuhause das “Chettinadu Chicken”, eine Spezialität der Gegend kochen können. Wir sind bei den starken Frauen des Chettinadu, einer Gegend bei Madurai in Südindien. Das Essen ist scharf, die Gegend wunderschön, die Paläste und Tonelefanten sind malerisch. Gerne teilen wir das Rezept mit Euch – Nachkochen empfehlenswert – die Gäste werden begeistert sein.
Chicken Chettinad
Chicken chettinad recipe from the land of chettinad from Tamil Nadu
Ingredients:
Chicken 250 gm
Onion 1 cup
Tomato 1 cup
Chilly Powder 2 tbsp
Coriander Powder 2 tbsp
Turmeric Powder 1 tbsp
Coriander Leaves 10 gm
Curry Leaves a Strand
Oil 5-6 tbsp
Coconut Paste 3-4 tbsp
Salt To Taste
Cinnamon 1 small stick
Fennel 1 pinch
Kalpasi 5 Gms
Star anise 2 Nos
Bay leaf ½ Leaf
Method to prepare:
Cut the chicken into small pieces(boneless or with bones)
Heat oil in a pan and add the whole spices into it to the oil.
Add in the chopped onions and sauté till it starts to become golden brown in colour.
Add into it the ginger and garlic paste, cook for a while and add in the cubed chicken and salt and sauté again.
Add in the chopped tomatoes, chilly powder, coriander powder and turmeric Powder and cook till chicken is tender.
Finish with some coconut paste. Allow to rest for a while and serve hot
En Guete!